Verslag NK Freestyle Chess

Met veel plezier heeft de schaakvereniging Voorburg meegewerkt aan het NK Freestyle Chess 2018. En wonder boven wonder vielen twee leden van de vereniging in de prijzen: onze jeugdtrainster Fong Li Caljé als tweede en Wouter Doorn, spelend bij de senioren, als derde. 

Hieronder een verslag van de wedstrijdleider Bauke Hoogland van deze bijzondere dag.

NK Freestyle Chess 2018 in Voorburg wederom geslaagd

Op zaterdag 10 november was het dan eindelijk zover: het NK Freestyle Chess 2018. Voor de derde maal heeft Stichting ILANZ Schaakpromotie deze Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd met medewerking van Schaakvereniging Voorburg. De vorige edities stammen uit 2013 en 2017. Met het enthousiasme en de feedback die we wederom van de deelnemers hebben ontvangen, kunnen we als organisatie dan ook niet anders dan de ambitie uitspreken om dit toernooi vanaf heden jaarlijks te blijven organiseren.

Freestyle Chess: of te wel, elke ronde een andere variant op het schaakspel. Zelfs voor iedere doorgewinterde schaker bleek dit opnieuw een oorzaak te zijn voor hoofdbrekens. Ook ondergetekende kwam als wedstrijdleider af en toe bijzondere situaties tegen, maar arbitraire besluiten die in winst- of verlies hebben geleid, bleven gelukkig uit.

André Wagner, toernooiwinnaar van de 2017 editie, deed ook weer mee. Vol goede moed, maar vooral ook met veel spanning om als titelhouder de titel te verdedigen. Met een verdubbeling van het aantal deelnemers beloofde dit toernooi op de voorhand al spannend te worden. Om alvast wat te verklappen: één deelnemer slaagde erin om al zijn partijen te winnen, maar wist het toernooi niet te winnen. Hoe dit kon? Dat leest u hieronder.

De varianten kwamen gedeeltelijk overeen met de varianten van 2017, zodat er toch een klein voordeel is om ieder jaar mee te doen. Andere varianten waren nieuw. Zoals bij de voorgaande edities zijn alle deelnemers voorafgaand aan het toernooi geïnformeerd over de te spelen varianten, om voordelen gelijk te trekken. Generiek zullen kinderen flexibeler omspringen met het meedelen van nieuwe varianten dan vastgeroeste schakers, waaronder ondergetekende zelf. Tussen de ronden door werd er in de grote zaal flink geoefend.

De gespeelde varianten:

- Adviesschaak: je adviseert je tegenstander met welke stelling die moet gaan spelen. Na 10 zetten wisselt het bord en speel je verder met de stelling die je tegenstander geadviseerd heeft ... Helaas was er niemand die op dit moment aan de tegenstander wilde laten zien hoe goed je kon schaken, de een probeerde een nog ellendigere stelling aan de tegenstander te geven dan de ander. De toon voor het toernooi was gezet!

- Cilinderschaak: een absolute must-have voor een variantenschaaktoernooi. Het meest venijnige trucje dat altijd terugkomt is de loper die aan de ene kant van het bord eraf gaat, en aan de andere kant de dame er vervolgens vanaf snoept. Voor het slaan van de koning (wat op eenzelfde wijze mogelijk is) hadden we voorafgaand aan het toernooi een oplossing bedacht: de eerste onreglementaire zet betekent een tijdstraf van 2 minuten en bij de 2e onreglementaire zet mag de winst geclaimd worden. Met instemming van alle deelnemers was dit een mooi alternatief om te voorkomen dat iedere ronde meerdere wedstrijden geclaimd zouden worden met onreglementaire zetten, die maakt immers iedereen.

- Discriminatieschaak: stukken mogen alleen slaan indien het aanvallende stuk op dezelfde kleur staat. Met uitzondering van de paarden: anders zijn die nutteloos. Mat zetten is hier een hele uitdaging. Als wedstrijdleider zag ik een mooie partij waarbij wit bang was voor een matdreiging met de dame, echter: als de (gedekte) dame voor een koning staat dan kan de koning 'gewoon' naar het veld ernaast lopen, dat heeft immers een andere kleur en dan staat de koning niet meer aangevallen. Afijn, beide spelers hadden dit nog niet helemaal door en dat maakte de wedstrijd er eigenlijk alleen maar leuker op om naar te kijken.

- Krimpschaak: als een rij of kolom leeg wordt, dan verdwijnt deze lijn en schuiven alle stukken boven de rij of rechts van de kolom op naar veld a1. Bij een van de mooie partijen zag ik dat op veld C4 een pion promoveerde tot een dame, om niet veel later de tegenstander te doen opgeven ...

- Lawineschaak: na iedere zet van jezelf, moet je óók een pionzet van je tegenstander doen (maar je mag niet slaan met die pion). Én, als je niet een pionzet kan doen van je tegenstander, dan win je de partij (omdat je je zet niet kan afmaken). Iedereen was druk bezig om de pionnen van de tegenstander vast te zetten. Helaas had de titelverdediger het precies andersom begrepen, tot verbazing van zijn tegenstander. De titelhouder zorgde ervoor dat zijn tegenstander een mooie pionnenstelling met veel vrijheid had, terwijl zijn tegenstander de pionnenstelling van de titelhouder vastzette om vervolgens de winst te claimen ...

- Moerasschaak: een reguliere schaakwedstrijd, met het verschil dat bij een schaak of slag de speler het moeras (groot: 2x2 velden) mag verplaatsen. Bij een slag met schaak zelfs 2x. Het moeras mocht vandaag echter alleen van de 3e rij tot en met de 6e rij verplaatst worden. Dit, om te voorkomen dat een Lb5+ (moeras verplaatsen naar de 6e rij), ... c6, Lxc6+ (schaak en slag) ervoor zorgt dat het moeras meteen rij 7 en 8 gaat, en de koning erin valt. Of om te voorkomen dat er in een wedstrijd alleen maar geofferd wordt om vervolgens met het moeras een verpletterende koningsaanval te starten. Er moet wel geschaakt worden.

- Querquisite: ook een must-have voor ons toernooi. De stukken functioneren als het oorspronkelijke stuk dat op die rij startte. De dame heeft zich niet eerder zo gedegradeerd gevoeld, als dat het op de b of c lijn als respectievelijk een paard of dame loopt. En om het leuk te houden: ook de koning mag lopen zoals het stuk van de lijn waar die op functioneert.

Het was een leuke dag, waarbij iedereen het naar zijn zin had. Hoewel, een jongetje had helaas vooraf niet door dat het om een variantenschaaktoernooi ging, en dan is het wel een grote verandering om te verwerken. De pepernoten smaakten goed, en waren snel op.

 

De winnaars:

1) Arno Middelkoop (6 uit 7)

2) Fong Li Caljé (5,5 uit 7; ook dameskampioen)

3) Wouter Doorn (5 uit 7)

Fong Li Caljé werd met haar 2e plek tevens meisjeskampioen. Daardoor ging de damesbeker naar Gemma. De derde plek werd gedeeld door maar liefst 4 personen: Wouter Doorn, Ivo Andringa, Aram Hassam en Ruud Neumeijer. Wouter won de 3e prijs op basis van weerstandspunten. Dan komen we ook terug bij de deelnemer die alles won: Aram. Hij won 5 van de 5 wedstrijden. Helaas had hij zich verslapen, waardoor hij de eerste twee ronden miste. Het kwam door een drukke tentamenweek, dus we hebben het hem vergeven. Ivo scoorde prima met 5 winstpartijen en twee verliespartijen. Ook Ruud had een knappe prestatie, geen enkele partij verloren. Maar door diverse remises net de prijs gemist. Ruud gaf al aan volgend jaar terug te willen komen, het liefst met diverse jeugdspelers van zijn jeugdschaakclub De Koddige Koning. We heten ze alvast van harte welkom!

Voor een volledig fotoverslag, zie www.cissyfotografie.nl

Organisatie: ilanzschaakpromotie.nl

Tot volgend jaar, gegroet,

Bauke Hoogland, Wedstrijdleider

Foto's: Cissy Caljé-Ong

Schrijf reactie (0 Reacties)

Van notatie naar analyse

Heb je zo je best gedaan. De hele partij netjes genoteerd. Met een goed gevoel naar huis, want je hebt gewonnen. En dan vraag je je de volgende dag af: "Was het eigenlijk wel zo goed? Of heb ik gewonnen omdat mijn tegenstander mijn blunder niet zag?".

Als voorbeeld nemen we de interessante partij van Siyar Zengin tegen Tom Loorij in de interne competitie bij de senioren. Nou ja, interessant? Dat moet nog blijken. Tom heeft gewonnen, dat is tot nu toe het enige dat we zeker weten.

Nu kun je de hele partij in een analyseprogramma als Fritz stoppen, of in een app op je telefoon, zoals Shredder. Maar voor wie dat allemaal niet heeft, kun je ook je partij online in een gratis analyse stoppen.

Ik gebruik daarvoor https://www.chess.com/analysis-board-editor

En dat ziet er ook nog eens mooi uit. Met het notatieblaadje in de hand verslepen we de stukken totdat we alle zetten hebben gehad. 

Tijdens het zetten zie je rechtsboven al een mooi rekenwerk. Zie het plaatje hieronder.

 

Heb je alles ingevoerd dan kun je door je partij wandelen en zien wat de analyse score aangeeft. Wanneer we naar de laatste zet gaan, zien we dat wit nog niet zo slecht staat. -0,99 bijna -1. Kortom wit staat in waarde een pion achter. Wit had dus nog zeker door kunnen spelen. De winst was nog niet verdeeld.

 

 

Wanneer je de hele partij hebt ingevoerd, kun je een snelle analyse maken. Hiervoor klik je rechtsboven bij de analyse op de knop met het computertje en het vergrootglas.

En vervolgens klik je op Quick (1 min) en het programma maakt een snelle analyse van je partij. Hij zet ook de statistieken op een rij met al je goede zetten, je minder goede zetten, je foute zetten en je blunders.

Maar het belangrijkste is toch wel dat hij in je partij aangeeft welke je zetten je beter had kunnen doen. Kortom een mooie, snelle en gratis analyse waar je wat van kunt leren.

En hoe ging het nou bij Siyar en Tom? Zie hier de snelle (Quick 1 minute) analyse.

StrengthWhiteBlack
Excellent 21 16
Good 3 5
Inaccuracy (?!) 2 4
Mistake (?) 1 2
Blunder (??) 1 0
Forced 0 1
Best Move 50.0% 45.8%
Avg. Diff 0.31 0.35
1. e4 c5 2. Nf3 d6 3. d4 cxd44. Nxd4

B54: Sicilian Defense: Open Variation

4... a6 5. b3
INACCURACY (-0.17) A better move was 5. Nc3
(5. Nc3 Nf6)5... e5 6. Nf3 Nf6 7. Bd3 Bg4
INACCURACY (+0.47) A better move was 7... d5
(7... d5)8. O-O Nc6 9. Nbd2 Rc8 10. Bb2 Nb411. Re1 Bh5 12. a3 Nxd3 13. cxd3Qb6
INACCURACY (+0.80) A better move was 13... Be7
(13... Be7)14. d4 Ng4
MISTAKE (+2.50) The best move was 14... Be7
(14... Be7 15. dxe5)15. h3 Nh6 16. dxe5 dxe5 17. Nc4Qc5
INACCURACY (+3.20) A better move was 17... Qe6
(17... Qe6 18. Ncxe5)18. Bxe5
MISTAKE (+1.42) The best move was 18. g4
(18. g4 Rd8 19. Qe2 Nxg4 20. hxg4Bxg4 21. Ncxe5 h5 22. Rec1 Qb6)18... Rd8 19. Qxd8+ Kxd8 20. Rad1+Ke8 21. Rd5 Qc6 22. Red1
BLUNDER (-1.12) The best move was 22. Nd4
(22. Nd4 Qg6 23. Nd6+ Bxd624. Bxd6 f6 25. Bb4 Qf7 26. Nf5Qg8)22... Be7
MISTAKE (-1.12) The best move was 22... Bxf3
(22... Bxf3)23. Bxg7
INACCURACY (-2.37) A better move was 23. Nd4
(23. Nd4 Qxd5 24. exd5 Bxd125. Bxg7 Rg8 26. Bxh6 Bc5 27. Be3Bxd4)23... Rg8
INACCURACY (-1.51) A better move was 23... Bxf3
(23... Bxf3 24. Nd6+ Bxd6 25. Rxd6Qc7 26. Rd8+ Ke7 27. R8d7+ Qxd728. Rxd7+)24. Nd6+ Bxd6 25. Rxd6 Qxd626. Rxd6 Rxg7 27. Ne5 Ng8 28. Rb6 f6

 

 

Voor wie de partij hier in zijn geheel wil zien:

 

Succes met analyseren!

 

Adrey Caljé

Schrijf reactie (0 Reacties)

Inschrijven nieuwe leden

Wie lid wil worden van Schaakvereniging Voorburg kan zich inschrijven via één van onderstaande formulieren.

Na het verzenden van het formulier dient de contributie te worden overgemaakt op rekeningnummer NL79INGB0000006746 t.n.v. Schaakvereniging Voorburg, met vermelding van de naam.

 
Link naar het inschrijfformulier voor de jeugd 
 
Link naar inschrijfformulier volwassenen
 

Voor vragen kunt u contact opnemen met

Adrey Caljé, Penningmeester Schaakvereniging Voorburg

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-51006288

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zomercompetitie 2018 eindstand

Ranglijst bijgewerkt t/m ronde 10, EINDSTAND

NrNaamPuntenWaGspGwRmVlAfPercWPSBKlAlOnNgNbsZk
1 Joost Scholten 9,50 1 10 9 1 0 0 95,0 39 36,75 0 1W 0 0 0 0
2 David Madularea 5,50 1 9 5 1 3 0 61,1 32,5 15,25 -1 1Z 0 1 0 0
3 Siyar Zenging 4,50 1 7 4 1 2 0 64,3 38 16,75 -1 2Z 0 3 0 0
4 Titus Hylkema 4,50 1 6 4 1 1 0 75,0 25,5 13,75 0 1W 0 4 0 0
5 Bart Walder 4,50 1 6 4 1 1 0 75,0 13,5 10,25 0 2Z 0 4 0 0
6 Jan de Pree 4,50 1 6 3 3 0 0 75,0 25,5 16,25 0 2W 0 4 0 0
7 Prajit 4,00 1 8 3 2 3 0 50,0 33 9,75 0 1Z 0 2 0 0
8 Johan de Vries 4,00 1 10 2 4 4 0 40,0 27 10 0 1W 0 0 0 0
9 Adrey Caljé 3,50 1 7 3 1 3 0 50,0 24,5 5,25 1 1W 0 3 0 0
10 Jan Nienhuis 3,50 1 6 3 1 2 0 58,3 19 7,75 0 3W 0 4 0 0
11 Edo Nitzsche 3,50 1 8 2 3 3 0 43,8 37 13,75 -2 2Z 0 2 0 0
12 Rob van de Kamp 3,00 1 5 3 0 2 0 60,0 16 7 1 1W 0 5 0 0
13 Jan Zonneveld 3,00 1 5 3 0 2 0 60,0 10 2,5 -1 2Z 0 5 0 0
14 Jan van Keekem 2,50 1 7 2 1 4 0 35,7 30 8,5 1 1W 0 3 0 0
15 Rob Heufke Kantelaar 2,00 1 9 2 0 7 0 22,2 30,5 4 1 1Z 0 1 0 0
16 Bert van der Sluis 2,00 1 7 2 0 5 0 28,6 22 4,5 -1 2Z 0 3 0 0
17 Hans van Lis 2,00 1 6 2 0 4 0 33,3 20 6 0 1W 0 4 0 0
18 Wim Schouten 2,00 1 3 2 0 1 0 66,7 13,5 4 -1 2Z 0 7 0 0
19 Hans Visser 2,00 1 5 2 0 3 0 40,0 11 4,5 1 1Z 0 5 0 0
20 Kamar 2,00 1 2 2 0 0 0 100,0 2,5 2,5 0 1W 0 8 0 0
21 Bert van Dijken 2,00 1 2 2 0 0 0 100,0 2,5 2,5 0 1Z 0 8 0 0
22 Ton Middendorp 2,00 1 8 1 2 5 0 25,0 24 4,5 0 1W 0 2 0 0
23 Paul Baak 2,00 1 6 1 2 3 0 33,3 12 2,75 0 1W 0 4 0 0
24 Sjaak van As 1,50 1 2 1 1 0 0 75,0 6,5 4,25 -2 2Z 0 8 0 0
25 Freek Haaksma 1,50 1 3 1 1 1 0 50,0 4,5 1,5 -1 1Z 0 7 0 0
26 Marcel Wouters 1,00 1 4 1 0 3 0 25,0 8 0,5 2 3W 0 6 0 0
27 Adrie Goebertus 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 5,5 5,5 1 1W 0 9 0 0
28 Farid Al Patty 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 4 4 -1 1Z 0 9 0 0
29 Wouter Doorn 0,50 1 2 0 1 1 0 25,0 4,5 0,25 0 1Z 0 8 0 0
30 Wim Eigenraaam 0,50 1 3 0 1 2 0 16,7 4 0,25 -1 2Z 0 7 0 0
31 Gerren Hart 0,50 1 3 0 1 2 0 16,7 3,5 0,25 1 1W 0 7 0 0
32 Willy Ahn 0,50 1 2 0 1 1 0 25,0 3,5 0,25 2 2W 0 8 0 0
33 Robert Wagemaker 0,00 1 2 0 0 2 0 0,0 8,5 0 0 1Z 0 8 0 0
34 Hugo Elings 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 3,5 0 1 1W 0 9 0 0
Schrijf reactie (0 Reacties)

Zomercompetitie 2018 ronde 8

Overzicht voor ronde 8, gespeeld op 14 augustus 2018

Wit ZwartUitslag
Johan de Vries - Siyar Zenging 0-1
Hans Visser - Rob van de Kamp 0-1
Joost Scholten - Jan van Keekem 1-0
Jan Zonneveld - Jan de Pree 0-1
Rob Heufke Kantelaar - Hans van Lis 0-1
Prajit - David Madularea 0-1
Bert van der Sluis - Wim Schouten 0-1
Freek Haaksma - Ton Middendorp 0-1
Gerren Hart - Wim Eigenraaam ½-½
Adrey Caljé - Afwezig met geldige reden
Adrie Goebertus - Afwezig met geldige reden
Hugo Elings - Afwezig met geldige reden
Marcel Wouters - Afwezig met geldige reden
Farid Al Patty - Afwezig met geldige reden
Titus Hylkema - Afwezig met geldige reden
Sjaak van As - Afwezig met geldige reden
Edo Nitzsche - Afwezig met geldige reden
Paul Baak - Afwezig met geldige reden
Jan Nienhuis - Afwezig met geldige reden
Robert Wagemaker - Afwezig met geldige reden
Wouter Doorn - Afwezig met geldige reden
Bart Walder - Afwezig met geldige reden

Ranglijst bijgewerkt t/m ronde 8

NrNaamPuntenWaGspGwRmVlAfPercWPSBKlAlOnNgNbsZk
1 Joost Scholten 8,00 1 8 8 0 0 0 100,0 25,5 25,5 0 1W 0 0 0 0
2 Siyar Zenging 4,50 1 6 4 1 1 0 75,0 21,5 12,25 0 1Z 0 2 0 0
3 David Madularea 4,00 1 7 4 0 3 0 57,1 20,5 7 -1 2Z 0 1 0 0
4 Prajit 3,50 1 6 3 1 2 0 58,3 18,5 5 0 1W 0 2 0 0
5 Adrey Caljé 3,50 1 6 3 1 2 0 58,3 15 3,25 0 1Z 0 2 0 0
6 Jan de Pree 3,50 1 4 3 1 0 0 87,5 8 6,5 -2 3Z 0 4 0 0
7 Edo Nitzsche 3,00 1 6 2 2 2 0 50,0 22,5 10 0 2W 0 2 0 0
8 Johan de Vries 3,00 1 8 2 2 4 0 37,5 19 6,25 0 2W 0 0 0 0
9 Jan van Keekem 2,50 1 6 2 1 3 0 41,7 19,5 5,5 0 1Z 0 2 0 0
10 Titus Hylkema 2,50 1 4 2 1 1 0 62,5 15,5 5,25 0 1Z 0 4 0 0
11 Bart Walder 2,50 1 4 2 1 1 0 62,5 7 3,75 2 2W 0 4 0 0
12 Rob Heufke Kantelaar 2,00 1 7 2 0 5 0 28,6 17 2,5 1 1W 0 1 0 0
13 Hans van Lis 2,00 1 5 2 0 3 0 40,0 14 5 -1 1Z 0 3 0 0
14 Wim Schouten 2,00 1 3 2 0 1 0 66,7 11 3 -1 2Z 0 5 0 0
15 Rob van de Kamp 2,00 1 4 2 0 2 0 50,0 9,5 2,5 0 1Z 0 4 0 0
16 Jan Zonneveld 2,00 1 3 2 0 1 0 66,7 5,5 2 1 2W 0 5 0 0
17 Ton Middendorp 2,00 1 6 1 2 3 0 33,3 13,5 3,25 0 1Z 0 2 0 0
18 Jan Nienhuis 1,50 1 4 1 1 2 0 37,5 13 3,75 -2 1W 0 4 0 0
19 Paul Baak 1,50 1 5 1 1 3 0 30,0 8,5 1 -1 1Z 0 3 0 0
20 Sjaak van As 1,50 1 2 1 1 0 0 75,0 3,5 2,25 -2 2Z 0 6 0 0
21 Bert van der Sluis 1,00 1 5 1 0 4 0 20,0 13 2,5 1 1W 0 3 0 0
22 Hans Visser 1,00 1 4 1 0 3 0 25,0 8,5 3 2 2W 0 4 0 0
23 Adrie Goebertus 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 4 4 1 1W 0 7 0 0
24 Farid Al Patty 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 3 3 -1 1Z 0 7 0 0
25 Freek Haaksma 1,00 1 2 1 0 1 0 50,0 2,5 0,5 0 1W 0 6 0 0
26 Wim Eigenraaam 0,50 1 2 0 1 1 0 25,0 1,5 0,25 0 1Z 0 6 0 0
27 Gerren Hart 0,50 1 1 0 1 0 0 50,0 0,5 0,25 1 1W 0 7 0 0
28 Robert Wagemaker 0,00 1 2 0 0 2 0 0,0 6 0 0 1Z 0 6 0 0
29 Marcel Wouters 0,00 1 2 0 0 2 0 0,0 5 0 0 1W 0 6 0 0
30 Wouter Doorn 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 3,5 0 1 1W 0 7 0 0
31 Hugo Elings 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 3,5 0 1 1W 0 7 0 0
Schrijf reactie (0 Reacties)

Zomercompetitie 2018 ronde 7

Overzicht voor ronde 7, gespeeld op 7 augustus 2018

Wit ZwartUitslag
Edo Nitzsche - Joost Scholten 0-1
Johan de Vries - Rob Heufke Kantelaar 1-0
Ton Middendorp - Wim Schouten 0-1
Jan van Keekem - Adrey Caljé 0-1
Bart Walder - Bert van der Sluis 1-0
Marcel Wouters - Paul Baak 0-1
Farid Al Patty - Afwezig met geldige reden
Siyar Zenging - Afwezig met geldige reden
Jan Nienhuis - Afwezig met geldige reden
Adrie Goebertus - Afwezig met geldige reden
Rob van de Kamp - Afwezig met geldige reden
Hans van Lis - Afwezig met geldige reden
Hugo Elings - Afwezig met geldige reden
David Madularea - Afwezig met geldige reden
Hans Visser - Afwezig met geldige reden
Titus Hylkema - Afwezig met geldige reden
Robert Wagemaker - Afwezig met geldige reden
Jan Zonneveld - Afwezig met geldige reden
Jan de Pree - Afwezig met geldige reden
Wouter Doorn - Afwezig met geldige reden
Prajit - Afwezig met geldige reden
Wim Eigenraaam - Afwezig met geldige reden
Freek Haaksma - Afwezig met geldige reden
Sjaak van As - Afwezig met geldige reden

Ranglijst bijgewerkt t/m ronde 7

NrNaamPuntenWaGspGwRmVlAfPercWPSBKlAlOnNgNbsZk
1 Joost Scholten 7,00 1 7 7 0 0 0 100,0 20 20 -1 3Z 0 0 0 0
2 Siyar Zenging 3,50 1 5 3 1 1 0 70,0 14,5 6,25 1 2W 0 2 0 0
3 Adrey Caljé 3,50 1 6 3 1 2 0 58,3 14 3,25 0 1Z 0 1 0 0
4 Prajit 3,50 1 5 3 1 1 0 70,0 13,5 5 -1 1Z 0 2 0 0
5 David Madularea 3,00 1 6 3 0 3 0 50,0 15 3,5 0 1Z 0 1 0 0
6 Edo Nitzsche 3,00 1 6 2 2 2 0 50,0 20,5 9,5 0 2W 0 1 0 0
7 Johan de Vries 3,00 1 7 2 2 3 0 42,9 11,5 4,75 -1 1W 0 0 0 0
8 Titus Hylkema 2,50 1 4 2 1 1 0 62,5 12,5 3,75 0 1Z 0 3 0 0
9 Jan van Keekem 2,50 1 5 2 1 2 0 50,0 11,5 5,5 1 1W 0 2 0 0
10 Bart Walder 2,50 1 4 2 1 1 0 62,5 6 2,75 2 2W 0 3 0 0
11 Jan de Pree 2,50 1 3 2 1 0 0 83,3 5 3,5 -1 2Z 0 4 0 0
12 Rob Heufke Kantelaar 2,00 1 6 2 0 4 0 33,3 14 2,5 0 1Z 0 1 0 0
13 Jan Zonneveld 2,00 1 2 2 0 0 0 100,0 2 2 0 1W 0 5 0 0
14 Jan Nienhuis 1,50 1 4 1 1 2 0 37,5 11 2,75 -2 1W 0 3 0 0
15 Paul Baak 1,50 1 5 1 1 3 0 30,0 6,5 0,5 -1 1Z 0 2 0 0
16 Sjaak van As 1,50 1 2 1 1 0 0 75,0 3,5 2,25 -2 2Z 0 5 0 0
17 Hans van Lis 1,00 1 4 1 0 3 0 25,0 11 3 0 1W 0 3 0 0
18 Bert van der Sluis 1,00 1 4 1 0 3 0 25,0 10 2,5 0 1Z 0 3 0 0
19 Wim Schouten 1,00 1 2 1 0 1 0 50,0 8 1 0 1Z 0 5 0 0
20 Rob van de Kamp 1,00 1 3 1 0 2 0 33,3 7,5 1,5 1 2W 0 4 0 0
21 Hans Visser 1,00 1 3 1 0 2 0 33,3 6,5 3 1 1W 0 4 0 0
22 Adrie Goebertus 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 3 3 1 1W 0 6 0 0
23 Farid Al Patty 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 3 3 -1 1Z 0 6 0 0
24 Freek Haaksma 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 0 0 -1 1Z 0 6 0 0
25 Ton Middendorp 1,00 1 5 0 2 3 0 20,0 10,5 2,25 1 1W 0 2 0 0
26 Robert Wagemaker 0,00 1 2 0 0 2 0 0,0 5 0 0 1Z 0 5 0 0
27 Marcel Wouters 0,00 1 2 0 0 2 0 0,0 5 0 0 1W 0 5 0 0
28 Wouter Doorn 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 3,5 0 1 1W 0 6 0 0
29 Hugo Elings 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 3,5 0 1 1W 0 6 0 0
30 Wim Eigenraaam 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 1 0 1 1W 0 6 0 0
Schrijf reactie (0 Reacties)

Zomercompetitie 2018 ronde 6

Overzicht voor ronde 6, gespeeld op 31 juli 2018

Wit ZwartUitslag
Edo Nitzsche - Jan de Pree ½-½
Adrey Caljé - Marcel Wouters 1-0
Paul Baak - Ton Middendorp ½-½
Siyar Zenging - David Madularea 1-0
Hans van Lis - Johan de Vries 0-1
Hans Visser - Sjaak van As 0-1
Rob Heufke Kantelaar - Prajit 0-1
Bart Walder - Jan van Keekem 0-1
Wim Schouten - Joost Scholten 0-1
Farid Al Patty - Afwezig met geldige reden
Jan Nienhuis - Afwezig met geldige reden
Adrie Goebertus - Afwezig met geldige reden
Rob van de Kamp - Afwezig met geldige reden
Hugo Elings - Afwezig met geldige reden
Titus Hylkema - Afwezig met geldige reden
Robert Wagemaker - Afwezig met geldige reden
Jan Zonneveld - Afwezig met geldige reden
Wouter Doorn - Afwezig met geldige reden
Bert van der Sluis - Afwezig met geldige reden
Wim Eigenraaam - Afwezig met geldige reden
Freek Haaksma - Afwezig met geldige reden

Ranglijst bijgewerkt t/m ronde 6

NrNaamPuntenWaGspGwRmVlAfPercWPSBKlAlOnNgNbsZk
1 Joost Scholten 6,00 1 6 6 0 0 0 100,0 15 15 0 2Z 0 0 0 0
2 Siyar Zenging 3,50 1 5 3 1 1 0 70,0 13,5 6,25 1 2W 0 1 0 0
3 Prajit 3,50 1 5 3 1 1 0 70,0 12,5 5 -1 1Z 0 1 0 0
4 David Madularea 3,00 1 6 3 0 3 0 50,0 14 3,5 0 1Z 0 0 0 0
5 Edo Nitzsche 3,00 1 5 2 2 1 0 60,0 11,5 7,5 -1 1W 0 1 0 0
6 Titus Hylkema 2,50 1 4 2 1 1 0 62,5 11,5 3,75 0 1Z 0 2 0 0
7 Adrey Caljé 2,50 1 5 2 1 2 0 50,0 10,5 0,75 1 2W 0 1 0 0
8 Jan de Pree 2,50 1 3 2 1 0 0 83,3 5 3,5 -1 2Z 0 3 0 0
9 Jan van Keekem 2,50 1 4 2 1 1 0 62,5 5 3 0 1Z 0 2 0 0
10 Rob Heufke Kantelaar 2,00 1 5 2 0 3 0 40,0 10 1,5 1 1W 0 1 0 0
11 Jan Zonneveld 2,00 1 2 2 0 0 0 100,0 2 2 0 1W 0 4 0 0
12 Johan de Vries 2,00 1 6 1 2 3 0 33,3 9,5 2,75 -2 2Z 0 0 0 0
13 Jan Nienhuis 1,50 1 4 1 1 2 0 37,5 10 2,25 -2 1W 0 2 0 0
14 Bart Walder 1,50 1 3 1 1 1 0 50,0 5 1,75 1 1W 0 3 0 0
15 Sjaak van As 1,50 1 2 1 1 0 0 75,0 2,5 1,75 -2 2Z 0 4 0 0
16 Hans van Lis 1,00 1 4 1 0 3 0 25,0 9 2 0 1W 0 2 0 0
17 Bert van der Sluis 1,00 1 3 1 0 2 0 33,3 7,5 2,5 1 2W 0 3 0 0
18 Rob van de Kamp 1,00 1 3 1 0 2 0 33,3 6,5 0,5 1 2W 0 3 0 0
19 Hans Visser 1,00 1 3 1 0 2 0 33,3 6,5 3 1 1W 0 3 0 0
20 Adrie Goebertus 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 3 3 1 1W 0 5 0 0
21 Farid Al Patty 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 2 2 -1 1Z 0 5 0 0
22 Freek Haaksma 1,00 1 1 1 0 0 0 100,0 0 0 -1 1Z 0 5 0 0
23 Ton Middendorp 1,00 1 4 0 2 2 0 25,0 6,5 1,25 0 1Z 0 2 0 0
24 Paul Baak 0,50 1 4 0 1 3 0 12,5 6,5 0,5 0 1W 0 2 0 0
25 Wim Schouten 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 6 0 1 1W 0 5 0 0
26 Robert Wagemaker 0,00 1 2 0 0 2 0 0,0 5 0 0 1Z 0 4 0 0
27 Wouter Doorn 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 3,5 0 1 1W 0 5 0 0
28 Hugo Elings 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 2,5 0 1 1W 0 5 0 0
29 Marcel Wouters 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 2,5 0 -1 1Z 0 5 0 0
30 Wim Eigenraaam 0,00 1 1 0 0 1 0 0,0 1 0 1 1W 0 5 0 0
Schrijf reactie (0 Reacties)
2018  Schaakvereniging Voorburg