Online schaakles voor de jeugd

De afgelopen maanden heb ik een groot aantal mails ontvangen van kinderen die schaakles willen. Helaas zitten de lessen op de vrijdagavond vol, en heb ik daarom kinderen op de wachtlijst moeten plaatsen. Vanwege dit grote aantal kinderen heeft het bestuur van Schaakvereniging Voorburg besloten om één of twee nieuwe online lesgroepen te starten op de donderdagavond.

Vanwege de huidige omstandigheden hebben we besloten om deze schaaklessen tot en met juni alleen online te geven. Ze zullen plaatsvinden op de donderdagavond. Afhankelijk van het aantal kinderen zijn er één of twee lesgroepen.

Deze lessen zullen door mij, Fong Li Caljé, gegeven worden. Als jeugdleider van SV Voorburg wil ik graag namens de vereniging de kinderen op de wachtlijst schaakles geven. Ik ben 20 jaar, derdejaars Psychologie studente en geef daarnaast al 8 jaar schaakles.

Hieronder wat meer informatie over de online schaaklessen:

- De lessen bestaan uit 45 minuten schaakles, en 30 minuten een online schaaktoernooi. De schaakles bestaat uit het werken in het stappenboekje, waarbij eventuele vragen kunnen worden beantwoord. De eerste paar lessen zal ik daarnaast (aan de kinderen die dit niet weten) uitleggen hoe de stukken lopen. Dit doe ik via een videochat. Deze opzet is hetzelfde als op de vrijdagavond, behalve dat de schaakles 15 minuten langer duurt dan de les op vrijdagavond. Zo is er meer tijd om vragen te stellen.

- De eerste les begint standaard op donderdagavond om 18:30 en eindigt om 19:45. Bij genoeg interesse zal er ook een tweede groep zijn van 19:30 tot 20:45. Deze tweede groep is voor de kinderen die al wat verder zijn met schaken.

- De kosten bedragen 80 euro. Dit is voor de lessen tot en met eind juni. Hier is het schaakboekje bij inbegrepen, dat u opgestuurd krijgt. Dit schaakboekje vormt de basis voor de schaaklessen. Ook krijgt uw kind een Chessity account, dit is een van de online lesmethoden voor scholen en clubs. Via Chessity kan ik de vordering van uw kind volgen, taken geven, en helpen met eventuele vragen.

- De eerste les zal op donderdag 14 januari plaatsvinden. Op donderdag 7 januari is er een online schaaktoernooi, zodat de kinderen alvast kunnen wennen aan het online schaken. Ook zal ik dan via de videochat aanwezig zijn.

Graag dit formulier invullen als u uw kind wilt aanmelden voor deze schaaklessen: https://forms.gle/r2m7p2yjZxHVK7Mg8. Uw adres is nodig om het schaakboekje op te kunnen sturen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij altijd mailen.

Fong Li Caljé, jeugdleider Schaakvereniging Voorburg

2021  Schaakvereniging Voorburg