Eerste externe wedstrijd Voorburg 2

Op dinsdag 26 oktober vond de eerste externe wedstrijd van Voorburg-2, het jeugdteam, plaats. Ondanks de drukte in het kleine maar mooie schaakgebouw van Discendo Discimus, gelegen nabij het Vredespaleis, kon het team na een korte introductie beginnen.

Met een 1-0 achterstand vanwege het feit dat we geen speler voor het eerste bord hadden, gingen we van start. Al na 9 zetten had Rudraksha zijn partij gewonnen door aanvallend te spelen. Hierna wonnen Wieger en Haarshith achtereenvolgens hun partijen, terwijl Konstantin helaas zijn partij verloor. Op dat moment nam het team het voortouw. Chingthang zette zijn tegenstander onder tijdsdruk en wist daarna ook op het bord de winst naar zich toe te trekken.

Nu het team een goede voorsprong in handen had bood Jan een remise aan die na lang nadenken geaccepteerd werd door de tegenstander. Zijn partij kon in principe nog alle kanten op gaan, maar tijdens de analyse achteraf bleek de stelling wel degelijk verloren te zijn geweest en remise was dus een goede oplossing.

Ook Naman won toen als laatste zijn wedstrijd; na een stuk achter te hebben gestaan, draaide hij de rollen om en kwam met enkele goede tactische zetten op een toren voorsprong. Hiermee dwong hij zijn tegenstander tot opgave in het toren eindspel. Bij Discendo Discimus is het blijkbaar een goed gebruik om bij een forse achterstand op te geven en de partij niet tot het bittere einde uit te spelen, zoals je van een schaakclub met lange traditie kunt verwachten. Hiermee werd de eindstand 5.5-2.5 en dus een mooie overwinning voor S.V. Voorburg.

Over 2 weken wacht het team de volgende partij tegen Schaakclub Schaakmat-Westland. Met een volledig team en wederom uitstekende concentratie van de spelers zou ook deze uitwisseling met enig geluk in het voordeel van S.V. Voorburg beslecht kunnen worden.

 

2023  Schaakvereniging Voorburg